Η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, βρέθηκε στον Άρειο Πάγο, μαζί με τους απολυμένους των λιπασμάτων Καβάλας και τόνισε πως ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρει τα εξής:

“Η βουλεύτρια Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστερά, Θεανώ Φωτίου, βρέθηκε στον Άρειο Πάγο, δίπλα στους απολυμένους των λιπασμάτων Καβάλας για να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν, όπως ακριβώς έκανε από το 2016 στην Καβάλα.

 

Όπως ορθά έκρινε το Εφετείο, 155 εργαζόμενοι απολύθηκαν παράνομα επειδή είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση. 

 

Ενώ όλα τα δικαστήρια τους έχουν δικαιώσει και είχαν αρχικά επαναπροσληφθεί, ποτέ δεν επέστρεψαν στο αντικείμενο εργασίας τους, από το 2020 δεν τους επιτρέπονταν η είσοδος στο εργοστάσιο ενώ τον Αύγουστο 2021 η εργοδοσία ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις.

 

Η κ. Φωτίου, αφού παρακολούθησε τη σημερινή διαδικασία στην αίθουσα, μετά το πέρας της, εξερχόμενη έκανε την παρακάτω δήλωση προς τους απολυμένους των λιπασμάτων Καβάλας:

 

«Είμαι μαζί σας από το 2016 και θα είμαι μέχρι το τέλος μαζί σας, όταν δικαιωθείτε. Σήμερα αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μια μεθοδευμένη επιχείρηση μεγαλοκαθηγητών και μεγαλοεργατολόγων με πολύπλοκους και δαιδαλώδεις νομικούς συλλογισμούς να αποδείξουν ότι το Εφετείο ήταν αναρμόδιο να αποφασίσει επί του θέματος.

 

Απέναντί τους τρεις γυναίκες, έγκριτες νομικοί, κατέρριψαν με λόγο καθαρό και στέρεο τα επιχειρήματα της πλευράς Λαυρεντιάδη. 

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι γυναίκες αυτές ανέδειξαν το μεγάλο σκάνδαλο των παρένθετων εταιριών Λαυρεντιάδη ώστε να καταλύει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Για αυτό η νίκη σας, των απολυμένων των λιπασμάτων Καβάλας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Για αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους είναι στο πλευρό σας!».”