Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως η καταβολή των Συνδεδεμένων στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, τη Μεγάλη Δευτέρα, σε ποσοστό αξιοπιστίας και ασφάλειας 90%, ενώ όσοι αγρότες δεν λάβουν την Συνδεδεμένη τη Μεγάλη Δευτέρα, θα τη λάβουν μετά το Πάσχα.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως η καταβολή των Συνδεδεμένων θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, τη Μεγάλη Δευτέρα, σε ποσοστό αξιοπιστίας και ασφάλειας 90%. Όσοι αγρότες δεν λάβουν την Συνδεδεμένη τη Μεγάλη Δευτέρα, η καταβολή αυτής θα γίνει μετά το Πάσχα. 

 

Ο προϋπολογισμός των Συνδεδεμένων που θα καταβληθεί στους αγρότες θα ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών τον περασμένο μήνα, ο Βουλευτής είχε εκθέσει στον Υπουργό την ανάγκη άμεσης καταβολής των Συνδεδεμένων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για επίσπευση των εν λόγω πληρωμών, όπως είχε αναφερθεί στο από 28.3.2024 Δελτίο Τύπου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που ικανοποίησε άμεσα το δίκαιο αίτημα των αγροτών για καταβολή των Συνδεδεμένων στους αγρότες».”