γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Αποχαιρετούμε τον Απρίλιο από το καλύτερο.. μπαλκόνι της πόλης, με θαυμάσια θέα σε αυτήν. “Διόνυσος” αρχή της δεκαετίας του 1980.. οι όγκοι των πολυκατοικιών στην πόλη είναι.. ευδιάκριτοι. 

 

Ο “Διόνυσος” θεμελιώθηκε τον Ιούλιο του 1968 και λειτούργησε ένα χρόνο μετά. Καφέ , εστιατόριο, νυχτερινό κέντρο μέχρι και τόπος διδασκαλίας ταχύρρυθμης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. 

 

Πριν τριάντα χρόνια το 1994 μια φωτιά στο εσωτερικό του κατέστρεψε την μέχρι τότε διαρρύθμιση του, η οποία είχε ήδη υποστεί πολλές αλλαγές από τις μέχρι τότε χρήσεις. Αρχιτέκτονας που σχεδίασε τον Διόνυσο ήταν ο Ηλίας Γουναρόπουλος για λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

 

Ο Ε.Ο. Τ, χρηματοδοτούσε  τον Δήμο Καβάλας για το χτίσιμο του συγκεκριμένου κτιρίου, όπως και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, Καλαμίτσα, Πάρκο κ.α. 

 

Το 2012 με άρθρο σε Νομοθετικό διάταγμα ο Διόνυσος, όπως και άλλα τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα πέρασαν στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Έκτοτε μια σειρά πολεοδομικών θεμάτων, χρήσεις γης και γενικά τρόπων αξιοποίησης του, απασχολούν το συγκεκριμένο σημείο. 

 

Έχουν εκπονηθεί προκαταρκτικές μελέτες αλλά και πολλές διπλωματικές εργασίες νέων ανθρώπων της πόλης με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του κτιρίου.