Η συζήτηση τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις πληρότητες των ανοιχτών καταλυμάτων είχε ανάψει. 

 

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβήτησαν ότι θα υπάρξουν αφίξεις τουριστών. Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τα ανοιχτά καταλύματα να έχουν πολύ υψηλή πληρότητα. 

 

Οι περισσότερες αφίξεις σημειώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Η κίνηση στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας ήταν πολύ αυξημένη και φάνηκε ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες που κατά βάση ταξίδεψαν προς τη Θάσο αψήφησαν τις προγνώσεις για τις κακές καιρικές συνθήκες στο δρόμο. 

 

Πολλοί Ρουμάνοι έσπευσαν αμέσως στις αγαπημένες τους παραλίες και φρόντισαν για μια πρώτη… επίδειξη, δείχνοντας σε φίλους τους βίντεο με βουτιές στη Σαλιάρα και αλλού. 

 

Το Facebook άρχισε να γεμίζει με φωτογραφίες και βίντεο από τη Θάσο, ακόμη και από τους επιτάφιους των εκκλησιών. 

 

Ανάμεσα στους πολλούς τουρίστες που έφτασαν στο νησί ήταν κι ένα συνεργείο από το Pro TV, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της Ρουμανίας. 

 

Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απευθείας μεταδόσεις από το νησί και κάνουν ρεπορτάζ σε διαφορά σημεία με θέμα το Πάσχα στη Θάσο.

 

Ο αριθμός των Ρουμάνων που ξέρουν το νησί ως καλοκαιρινό προορισμό είναι τεράστιος, όμως τα τελευταία χρόνια άρχισαν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν και την «άλλη πλευρά» εκτός σεζόν, είτε τα Χριστούγεννα, είτε το Πάσχα, είτε σε άλλες περιόδους.  

 

Θέμα των τηλεοπτικών ρεπορτάζ είναι το πώς οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες γιορτάζουν το Πάσχα στο νησί, τι κάνουν, που βγαίνουν για φαγητό και τι περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι, ποιες είναι οι τοπικές παραδόσεις και τι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί. 

 

Ξεναγός του τηλεοπτικού σταθμού είναι ο ρουμανικής καταγωγής Dan Adrian, ιδιοκτήτης του Forum Thassos, ο οποίος έχει γίνει εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος στο νησί. 

 

Ως δημοσιογράφος και ο ίδιος αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης από το νησί για τα ρουμανικά ΜΜΕ. 

 

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ρουμανικής τηλεόρασης το Μεγάλο Σάββατο θα βρίσκεται το πρωί στα Λιμενάρια και το μεσημέρι στον Ποτό ενώ το βράδυ θα βρεθεί στο Θεολόγο και πριν τα μεσάνυχτα θα επιστρέψει στον Ποτό για να καλύψει την Αναστάσιμη Ακολουθία.

 

Την Κυριακή του Πάσχα θα μεταδώσουν μια παραδοσιακή ελληνική βραδιά στα «Αρμυρίκια» των Λιμεναρίων, την οποία διοργανώνει το Forum Thassos.  

 

Θα παραμείνει στη Θάσο έως τη Δευτέρα, καταγράφοντας το Πάσχα των Θασίων στις εκκλησίες και στους δρόμους των χωριών.

 

Βίντεο με το ρεπορτάζ του καναλιού από τη Ρουμανία, Pro TV.

 

Φωτογραφίες από το ρουμανικό συνεργείο στη Θάσο.