δήμος Καβάλας

Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη όσων χάθηκαν στη γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα της Πέμπτης (16/05).

Χορηγία 1.000 ευρώ, έδωσε ο σύλλογος Αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, για να ενισχύσει το φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας.

Στις 13 και 14 Μαΐου, έγινε στην Αθήνα η διημερίδα «Χτίζοντας πιο βιώσιμες και ανθεκτικές ελληνικές πόλεις», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου τεχνικής βοήθειας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Δήμος Καβάλας.

Ο Σύλλογος φίλων μουσικής Καβάλας, έδωσε συναυλία με αρχαίους ύμνους, βυζαντινές μελωδίες και δημοτικά τραγούδια.

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε με ανακοίνωση του, για τις εργασίες που θα γίνουν για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, από τις 16 έως τις 31 Μαΐου.

Το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Ποντιακού συλλόγου Ζυγού Καβάλας "ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων των Δήμων Καβάλας, Κεφαλαρίου και Νέστου, έγινε εκδήλωση με το έθιμο της αναπαράστασης ποντιακού γάμου.

Το Σάββατο 11 Μαΐου η πλατεία Ελευθερίας και γενικότερα η Καβάλα, ήταν γεμάτη με χορό, με τον Δήμο Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, να διοργανώνει τις “Χοροδράσεις”.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, έγινε γνωστό πως θα γίνει μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για το 2024, σε οικονομικά ή κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καβάλας.

Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας αρχίζουν στις 10 Μαΐου, και θα ολοκληρωθούν στις 31 του ίδιου μήνα. Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που είναι γεννημένα από 01/01/2021 έως 01/03/2024.

Στις 11 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας, θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά τις “Χοροδράσεις”, σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων και τις σχολές χορού της πόλης. 

Κατάθεση στεφάνων έγινε στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, την Πέμπτη 9 Μαΐου, για την εθνική αντίσταση κατά των δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου. 

Ευχές για το Πάσχα αντάλλαξαν το προσωπικό και οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-Α.με.Α. του Δήμου Καβάλας, με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τη Μεγάλη Τρίτη (30/04).

Ενημέρωση σε εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων της Καβάλας για τα μέτρα πυροπροστασίας, ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, έκαναν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου, Κυριάκος Σταυρίδης και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης, τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καβάλας παιάνισε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, πένθιμες μελωδίες από έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσία του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Λεμονίδη.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της βελτίωσης της κυκλοφορίας στη των οδών Ομονοίας - Κουντουριώτου και Κουντουριώτου - Ερυθρού Σταυρού.

Τα δύο σχολεία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", βρέθηκαν λίγο αργότερα, για τον ίδιο λόγο, και στις γειτονιές της πόλης.

Ανακοινώνεται πως θα πραγματοποιηθεί διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας την Μ. Τρίτη  30 Απριλίου μεταξύ 9 και 12 το πρωί στις Κεντρικές Αποθήκες (πρώην Στρατόπεδο Κωτσάλου) του Δήμου Καβάλας και στις Κρηνίδες (πρώην Δημαρχείο Δήμου Φιλίππων), για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, στους δικαιούχους που περιλαμβάνονται στις λίστες που καταρτίστηκαν τον Απρίλιο του 2024.

Δυο είναι τα σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια ή η πώλησή του.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καβάλας θα παιανίσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, στις 17:00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, πένθιμες μελωδίες από έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Το βράδυ της Τρίτης (23/04), στο θέατρο "Αντιγόνη Βαλάκου" της Καβάλας, έγινε ένα αφιέρωμα στον καταξιωμένο λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικό, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

Στους χώρους του δημαρχείου της Καβάλας ξεναγήθηκαν μαθητές του Johannes Scharrer Gymn

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωση της πως η ανεξέλεγκτη λειτουργία των χημικών εργοστασίων ανατολικά της πόλης, έχει υπερβεί τα όρια αντοχής  της κοινωνίας της Καβάλας, και πως η μόλυνση του αέρα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τη λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων.

Σελίδες